Tecnologia 4t-Professional: Kamishibai i Joc del Pols

Aquest trimestre hem construït dos jocs pels alumnes d’infantil.

El primer d’ells ha sigut un joc per treballar la psicomotricitat fina: el Joc del Pols. Consisteix en què cal passar una anella penjada d’un mànec, al llarg d’un tros de filerro modelat sense tocar-lo. Si l’anella el toca, el circuit es tanca i s’encèn la bombeta. Cal tenir molt bon pols per anar d’una banda a l’altra sense que s’encengui el llum!

Els alumnes de 4t d’ESO han pensat la temàtica d’ambientació del joc (bosc, camp de tennis, mar,…) i els materials i les eines que utilitzarien, han fet el croquis, l’esquema del circuit elèctric i han construït i fet el muntatge de les peces i, finalment, n’han fet la decoració. Per acabar el treball, han realitzat la memòria del procés de construcció.

L’altre projecte, més que un joc, és un teatret per explicar contes: és un Kamishibai. Un Kamishibai és un teatret tradicional japonès que es fa servir per explicar històries. Mitjançant làmines il·lustrades, el narrador explica un conte passant els dibuixos a mida que es va desenvolupant l’argument.

Després de decidir la temàtica, els personatges, l’argument i escriure la història, els alumnes han fet la construcció del teatret seguint les pautes del projecte anterior, i han fet les làmines que serveixen per explicar el conte. Finalment han assajat com explicar el conte. Fins i tot alguns grups han utilitzat les màscares d’animals que han creat a plàstica com a recolzament de la narració!

Ara fa uns dies vam poder veure si els projectes tenien èxit amb els alumnes d’infantil. I vaja si en van tenir! Els alumnes de P5 van escoltar embadalits les històries i van jugar amb ganes amb el joc del pols. Els alumnes de 4t van poder explicar el procés que havien seguit per fer els objectes i com s’havien organitzat per realitzar-los.

L’activitat ha resultat molt enriquidora per ambdues etapes, i alumnes i professors han quedat molt contents de l’experiència.

Departament de Tecnologia ESO


 

[youtube id=»Suq6LfGQb0A» width=»600″ height=»350″ autoplay=»no» api_params=»» class=»»]


[rev_slider esotecnop5]

Deja una respuesta

Informació de contacte:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 9.00 a 10.00 i de 15.30 a 17.30, Divendres només matins

Adreça: Carrer Diputació, 326 – 08009 Barcelona
Correu: secretaria@sagratcordiputacio.com

Telèfon: 93.265.63.61