Skip to main content

EKO-Project

El passat juliol, en Xavier Andreu, professor de Biologia i tutor de 1r de Batxillerat C, juntament amb la seva família, va estar treballant als camps de refugiats sirians a Grècia.

A l’escola vam creure interessant que comuniqués la seva experiència als alumnes de Batxillerat, i per això, el novembre passat, anà a cadascuna de les dotze classes per explicar la Crisi dels Refugiats i la seva situació als camps de la regió de Thesaloniki.

A la Campanya de Nadal, vam considerar convenient proposar als alumnes recollir diners per col·laborar amb EKO-Project. Al costat del camp de refugiats de Vasilika, voluntaris, principalment catalans, van llogar un terreny i un magatzem on van crear un espai de convivència i relació per als refugiats que hi estaven atrapats, on van instal·lar una cuina comunitària, un espai per a dones, una escola, una biblioteca i un espai d’ordinadors.

Així, vam recollir i ingressar a EKO-Project  404,26€.

Malauradament, enguany el fred ha arribat a Grècia d’una manera dramàtica, poc habitual, i les temperatures han assolit els -15º i han caigut 30cm de neu a Vasilika. Com a conseqüència, s’ha hagut d’evacuar el camp i els 1200 refugiats s’han reinstal·lat en dependències  millor condicionades, cosa fàcil d’aconseguir si penseu que vivien en tendes de l’ACNUR muntades dins d’una antiga granja de pollastres. Malgrat tot, els nostres diners han arribat igualment a EKO-Project, que segueix treballant a Grècia en favor dels refugiats atrapats per una Europa amb el cor encara més glaçat.

[rev_slider EKO-project_batx]

Deja una respuesta