Skip to main content

La valenta història del Yaguemar

20170209_1330441El passat dia 9 de febrer, vam poder conèixer de primera mà, la història del Yaguemar, un jove refugiat senegalès, que viu actualment a Barcelona.

En Yaguemar ens va explicar les seves peripècies i vivències abans d’arribar a la nostra ciutat.

La seva aventura va començar a Saint-Louis, on hi treballava en condicions precàries. A l’any 2006, va veure que molta gent marxava a la recerca d’una vida millor i ell va decidir experimentar aquesta incerta aventura.  

Ens va explicar que, un dia va agafar un cotxe que el va portar a Nouakchott, on s’hi va estar uns tres o quatre dies. Transcorreguts aquests dies, va agafar amb un grup molt nombrós, d’unes 60 persones, una barca de pescadors fins a les illes Canàries. Els va costar molt arribar perquè van patir al mig del mar una forta tempesta, i això va fer que els entrés molta aigua a dintre la barca. Per si fos poc, quan ja veien terra, se’ls va acabar la benzina, però per sort, la policia els va poder salvar. Quan van arribar a terra, van estar uns dies vivint en un camp de refugiats, i després, poc a poc, a través de coneguts seus, va aconseguir sortir d’allà i anar a casa d’un cunyat seu. Any rere any va anar fent petites feines i va aconseguir una feina que l’ajudaria a formar una llar i legalitzar la seva sitaució. L’any 2011 va aconseguir els papers per poder quedar-se a Espanya.

No només el trajecte, la feina, i els diners van ser un problema per a ell, aquest noi també va patir molt de racisme. Ens va explicar unes quantes i dures anècdotes.

Aquesta història ens ha servit, per ficar-nos en la pell dels refugiats i per reflexionar sobre l’empatia, que juntament amb els estereotips i els prejudicis, vam treballar molt a la tutoria.

  • Maria Bondia i Marta Berzal
  • Alumnes de 2n d’ESO A

20170209_133010

20170209_1330231-1

Deja una respuesta