CELEBRACIÓ DE SANTA MAGDALENA SOFIA BARAT

El passat divendres 25 de maig va ser el dia de Santa Magdalena Sofia Barat. Ens vam aplegar tota l’escola, de P3 fins a Batxillerat, en el pati per celebrar-ho conjuntament. A més aquest any hi ha una altra celebració: l’arribada a Amèrica de Rosa Filipina, religiosa del Sagrat Cor. Fa 200 anys, Filipina i quatre religioses més van viatjar a Amèrica i van fundar la primera escola fora d’Europa. Va ser l’inici de l’expansió internacional del Sagrat Cor. Per aquest motiu enguany tenim una nova geganta: “Filipina”.

Les nostres dues gegantes van representar el comiat entre Sofia i Filipina, quan aquesta va partir cap a Amèrica. A les dues les unia una profunda amistat i compartien la mateixa missió.

Filipina: Sofia, el Bisbe m’ha demanat d’anar a Amèrica! Fa molt de temps que espero aquest moment i ara podré fer realitat el meu somni!

Sofia: Sé la il·lusió que et fa, Filipina. Jo et trobaré molt a faltar. Hi ha molta feina a les escoles que anem fundant aquí a França i les nenes necessiten bones mestres que les eduquin. I tu ets d’una gran ajuda.

Filipina: Ho sé Sofia. Però també a Amèrica hi ha persones i nenes que necessiten escoles i educació. El meu somni des de petita és transmetre l’amor de Jesús allà on més necessitat hi ha: entre els pobres, entre els indis, entre les nenes que arriben a Amèrica amb les seves famílies.

Sofia: Tot i que ets molt útil aquí, entenc que ha arribat el moment que estaves esperant. Que Déu et beneeixi Filipina i que l’amor de Jesús et doni la força per emprendre aquesta missió. Adeu Filipina!

Filipina: Adeu Sofia!

Sofia i Filipina no es van tornar a veure mai més, però van mantenir la seva amistat fins que van morir. A partir d’aquell moment només es van comunicar per carta.


[youtube id=»0ir5PSwLBQc» width=»600″ height=»350″ autoplay=»no» api_params=»» class=»»]

Deja una respuesta

Informació de contacte:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 9.00 a 10.00 i de 15.30 a 17.30, Divendres només matins

Adreça: Carrer Diputació, 326 – 08009 Barcelona
Correu: secretaria@sagratcordiputacio.com

Telèfon: 93.265.63.61