Skip to main content

CELEBRACIÓ DE SANTA MAGDALENA SOFIA BARAT

El passat divendres 25 de maig va ser el dia de Santa Magdalena Sofia Barat. Ens vam aplegar tota l’escola, de P3 fins a Batxillerat, en el pati per celebrar-ho conjuntament. A més aquest any hi ha una altra celebració: l’arribada a Amèrica de Rosa Filipina, religiosa del Sagrat Cor. Fa 200 anys, Filipina i quatre religioses més van viatjar a Amèrica i van fundar la primera escola fora d’Europa. Va ser l’inici de l’expansió internacional del Sagrat Cor. Per aquest motiu enguany tenim una nova geganta: “Filipina”.

Les nostres dues gegantes van representar el comiat entre Sofia i Filipina, quan aquesta va partir cap a Amèrica. A les dues les unia una profunda amistat i compartien la mateixa missió.

Filipina: Sofia, el Bisbe m’ha demanat d’anar a Amèrica! Fa molt de temps que espero aquest moment i ara podré fer realitat el meu somni!

Sofia: Sé la il·lusió que et fa, Filipina. Jo et trobaré molt a faltar. Hi ha molta feina a les escoles que anem fundant aquí a França i les nenes necessiten bones mestres que les eduquin. I tu ets d’una gran ajuda.

Filipina: Ho sé Sofia. Però també a Amèrica hi ha persones i nenes que necessiten escoles i educació. El meu somni des de petita és transmetre l’amor de Jesús allà on més necessitat hi ha: entre els pobres, entre els indis, entre les nenes que arriben a Amèrica amb les seves famílies.

Sofia: Tot i que ets molt útil aquí, entenc que ha arribat el moment que estaves esperant. Que Déu et beneeixi Filipina i que l’amor de Jesús et doni la força per emprendre aquesta missió. Adeu Filipina!

Filipina: Adeu Sofia!

Sofia i Filipina no es van tornar a veure mai més, però van mantenir la seva amistat fins que van morir. A partir d’aquell moment només es van comunicar per carta.


[youtube id=»0ir5PSwLBQc» width=»600″ height=»350″ autoplay=»no» api_params=»» class=»»]

Deja una respuesta