Skip to main content

Solidaritat

SOLIDARITAT

L’escola desenvolupa al llarg del curs diverses activitats per tal d’obrir els horitzons i afavorir una mirada més enllà de la nostra pròpia realitat. Aquestes activitats de sensibilització, perquè siguin educatives, han d’anar acompanyades d’un compromís concret amb aquella causa.

Per això, organitzem cada any una Campanya de Nadal, amb la que col•laborem amb algunes necessitats que ens són properes: recollim aliments per a diverses entitats (Banc dels Aliments, Fundació La Vinya, Parròquia de Sant Pere Ermengol, …) i joguines (Prisba).
En l’actual context de crisi socio-econòmica, la recollida d’aliments es repeteix durant l’any amb la Campanya 1x1x1 (1 dia, 1 alumne, 1 quilo)
Així mateix col•laborem amb el Gran Recapte organitzat pel Banc dels Aliments i afavorim el compromís dels nostres alumnes en altres voluntariats, dins i fora de l’escola.
Amb la mateixa finalitat, també volem ser sensibles a altres realitats on la pobresa és crònica. Per això, ja fa anys que l’escola col•labora amb la Campanya per les escoles del Sagrat Cor de la R.D. Congo.
S’organitzen diverses activitats i, amb la implicació d’alumnes, personal, famílies i antics alumnes, atenem cada any un projecte diferent que les religioses del Sagrat Cor d’allà ens fan arribar. També afavorim el contacte entre els alumnes (cartes, fotografies, etc…).
Vivim pendents del que passa al món i per això, davant de certes situacions d’emergència, s’organitzen campanyes puntuals com la que
els mateixos alumnes van proposar pel terratrèmol d’Haití, i també ens adherim a campanyes internacionals.