Skip to main content

Celebració del Dia de Sta Magdalena Sofia Barat

Dimecres 25 de maig vam celebrar tots junts al pati la diada de la nostra fundadora, Sta Magdalena Sofia Barat.
Magdalena Sofia va néixer en un poble de França, Joigny, a la Borgonya francesa l’any 1779 i va morir el 1865. Volia que les noies tinguessin  accés a l’educació i per això va fundar la congregació del Sagrat Cor i va crear el primer col·legi l’any 1801 a la ciutat francesa d’Amiens. Avui hi ha escoles del Sagrat Cor en 40 països dels cinc continents.

Per celebrar aquest important dia per a la nostra comunitat educativa, vam fer un acte tots plegats al pati. La nostra directora, Teté Terricabras, ens va recordar l’objectiu de Sta Magdalena al crear la congregació i com aquest objectiu s’extén ara a tots els infants i joves d’arreu.
L’acte també va ser l’espai per fer presents els valors que hem treballat aquest any, generositat i compromís, i com els hem fet realitat a través de les campanyes, actes i petits gestos que hem dut a terme durant aquest curs.

Magdalena Sofia Barat va donar resposta a les necessitats que va trobar en el seu temps: situacions difícils que afectaven a les noies i a les dones. Amb la seva tasca volia transformar la societat: les nenes eren les mares del futur, principals educadores de la família a la seva època. Avui també hi ha necessitats que reclamen la nostra actuació: què podem fer davant les situacions de pobresa, de marginació, de refugiats que hi ha en el món?

Primer de tot, adonar-nos que existeixen aquestes situacions i per això a les classes aquestes setmanes s’ha parlat de la situació dels refugiats. Però no ens podem quedar només en conèixer la realitat; hem d’actuar i per començar ho hem denunciat a través del rètol penjat a les finestres de la façana de Sant Joan i que hem fet entre tota la comunitat educativa: SOM GENEROSOS I ACOLLIDORS AMB ELS REFUGIATS.

Fem realitat entre tots aquestes paraules com ho hauria fet Magdalena Sofia si visqués avui!

Departament de Pastoral


[youtube id=»_1gc_60pf_o» width=»600″ height=»350″ autoplay=»no» api_params=»» class=»»]

 

Deja una respuesta