Skip to main content

Quina relació hi ha entre la tecnologia i el Camp Nou?

Hem tingut la gran sort de gaudir de la xerrada que els enginyers Gerard Rosell i Pau Esteban han tingut amb els alumnes que cursen la matèria de tecnologia a 4t d’ESO.

Gràcies a ells hem pogut adonar-nos que el que hem estat treballant a l’assignatura de tecnologia té relació directa amb el món real: des de la memòria que vam fer a 1r d’ESO fins a l’electrònica digital que hem après aquest curs.
Amb el projecte de remodelació del Camp Nou com a eix central ens han explicat què és l’enginyeria, quines branques té aquesta disciplina, per a què serveix i algunes aplicacions concretes. També ens han explicat com treballa l’equip que ha escollit el projecte que remodelarà l’estadi: treballen de forma cooperativa com aquest curs hem treballat nosaltres en algunes assignatures. Cadascú té la seva tasca i aquesta és imprescindible per a la realització del projecte conjunt.

Un dels aspectes que més ens ha sorprès és la varietat de perfils que conformen l’equip: advocats, enginyers, arquitectes i… una bibliotecària! És una peça fonamental en l’equip ja que la tasca de documentació, classificació i arxiu dels centenars de documents que es generen és imprescindible en un projecte com aquest: un petit canvi en un document fa que sigui necessària la revisió dels altres.

Els ponents ens han remarcat la necessitat de dominar l’expressió escrita i oral en la nostra llengua i també en anglès, ja que és la llengua de comunicació dins l’un equip format per persones de d’arreu del món. La memòria i la presentació dels projectes són fonamentals en qualsevol treball, ja que no només has de dominar la matèria sinó també saber-la comunicar i defensar.

També han insistit en l’ús de l’agenda: sense ella és impossible que l’equip s’organitzi (molts dels membres estan en diferents projectes a la vegada).

Ara que estem immersos en l’elaboració del Projecte de Recerca posem en pràctica una estructura molt similar al procés de creació i desenvolupament d’un projecte com el que ens han explicat.

Ha sigut una xerrada que ha agradat molt als alumnes ja que han vist que el que han fet al llarg d’aquest quatre anys a l’ESO, com els plànols que van treballar a 3r, són molt iguals als que ens han presentat.

Esperem l’any vinent amb ganes de repetir l’experiència!

Departament de Tecnologia d’ESO


[rev_slider campnoueso]

Deja una respuesta