Skip to main content

Manifest dels estudiants de Batxillerat

Ja fa temps que els estudiants, i especialment aquells que cursem el Batxillerat, vivim una situació d’incertesa pel que fa les Proves d’Accés a la Universitat. El debat sobre quin ha de ser el model d’accés als estudis superiors és complex i des de diversos governs s’ha intentat modificar, però el fet de no comptar amb la comunitat educativa i especialment amb els estudiants és la sintonia general.

Enguany es va anunciar una modificació sobre la fase general de les PAU que posava en una situació molt complicada el conjunt d’estudiants de Batxillerat, ja que majoritàriament aquests triem les assignatures dels dos cursos de Batxillerat en funció de les que n’escollirem per examinar-nos en la fase específica i en la fase general.

Aquesta situació ha generat entre els estudiants un sentiment de neguit i incertesa absolutament insostenible que, a falta d’un comunicat oficial per part de les institucions, només fa que generar desconcert dins la comunitat educativa, tant a estudiants com a professorat.

Per tant, des de l’alumnat dels instituts exigim:

  • Que s’acabi aquesta situació d’incertesa, informant al professorat per tal que aquests ens puguin informar.
  • Demanem un comunicat oficial per part del govern que expliqui quin serà el futur immediat de les PAU per tal que els centres educatius tinguin directius clares per transmetre a l’alumnat.
  • Que hi hagi un compromís del Govern de no canviar el model de les PAU en els pròxims dos anys; o que es canviï per als alumnes que el curs 2017-18 comencin a cursar 1r de Batx.
  • La creació d’un debat profund amb el conjunt de la comunitat educativa sobre quin ha de ser el model d’accés als estudis superiors.

Per això, nosaltres, membres d’aquest gran sistema educatiu, hem de fer saber a les nostres institucions educatives que estem aquí, tenim uns drets i tenim unes metes i que per molts obstacles que ens posin, nosaltres seguirem aquí, als carrers, demanant el que és de tothom: demanant una educació de qualitat amb igualtat d’oportunitats i per a tots. Perquè “les regles del joc no es canvien a mitja partida”.

Avui fem un crit per a defensar la nostra educació i el nostre futur, un crit conjunt i solemne:

PROU INCERTESES!

AMB EL NOSTRE FUTUR NO ES JUGA!

Barcelona, 24 de febrer de 2017

_1     _3

 

_2

Deja una respuesta