Metges i malalts al Raval

El dia 1 de març al matí els grups de 1r de batxillerat B i C vam anar a fer una passejada guiada pel barri del Raval de Barcelona. No era un recorregut qualsevol sinó una ruta relacionada amb la història de la ciència a Barcelona: la ruta dels metges i malalts del Raval. En aquest itinerari vam veure com la pràctica de la medicina ha evolucionat al llarg de més de 500 anys.
Ens vam repartir per grups de 20 persones i els guies ens van portar a llocs com la Casa de la Convalescència (actualment, seu de l’Institut d’Estudis Catalans), l’antic Hospital de la Santa Creu i la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, la Reial Acadèmia de Farmàcia de Barcelona, els Jardins del Doctor Fleming, etc.
La història de cada racó és sorprenent, però el que ens va impressionar més, sens dubte, és l’Amfiteatre Anatòmic, una sala en la qual es feien disseccions de cossos per a l’aprenentatge dels estudiants de medicina. Aquestes pràctiques també podien ser vistes des de dalt de tot del teatre per qualsevol persona que s’interessés pel tema.
[rev_slider 1ciencies_batx]

Deja una respuesta

Informació de contacte:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 9.00 a 10.00 i de 15.30 a 17.30, Divendres només matins

Adreça: Carrer Diputació, 326 – 08009 Barcelona
Correu: secretaria@sagratcordiputacio.com

Telèfon: 93.265.63.61