Skip to main content

2n visita la Colònia Vidal

Aquesta sortida cultural a la Colònia Vidal proposada pel departament d’Història és, com si diguéssim, un repàs en viu a la industrialització de Catalunya. En concret, observar com eren aquestes colònies, uns pobles construïts al costat d’una gran fàbrica capaços d’oferir tot tipus de serveis al seus treballadors.

A la primera part de la sortida, la visita guiada per la colònia, se’ns va portar cap a la fàbrica. Allà vam observar el tipus de maquinària emprada pels obrers en la producció de fil i en la posterior creació del teixit. També vam poder experimentar certes curiositats, com la sirena encarregada de despertar els treballadors i indicar-los l’hora d’entrada.

La segona part de la visita, ja centrada en la part d’habitatges i serveis, es va basar en mostrar-nos com era la vida fora de la fàbrica. Vam visitar la carnisseria, la peixateria, el safareig, etc., tots els serveis posats per l’amo en favor dels seus treballadors, cobrint totes les seves necessitats però evitant, així mateix, la necessitat d’aquests per sortir de la colònia.

En aquesta segona part també va ésser possible visitar el museu de la colònia, on vam veure un audiovisual sobre les múltiples colònies i el seu impacte a Catalunya.

En resum, des del punt de vista de nosaltres com alumnes, una sortida interessant que ens va oferir una possibilitat de reviure en directe el passat proper del nostre país.

[rev_slider 2n_Coloniavidal]

Deja una respuesta