Skip to main content

XARXES PER AL CANVI

Avui 10 d’octubre, al Sagrat Cor Diputació hem viscut la sessió 9 conjunta de les xarxes 3 i 12. Ha estat un matí molt interessant i profitós, amb la presència de quasi una trentena d’educadors de centres concertats i públics, tots il·lusionats per la innovació educativa.

Hem recordat i posat en pràctica el primer pas de les espirals d’indagació (OFIAPC: observació, focus, intuïció, aprendre, passar a l’acció, comprovar): hem fet un taller d’observació, amb la intenció de reflexionar sobre la nostra pràctica, estimular la discussió i activar el canvi, amb mentalitat de creixement (a què li donem valor, quines són les nostres fortaleses, quins reptes ens proposem).

Hem parlat de tenir confiança per assolir fites i èxits, de col·laborar per desenvolupar el capital professional. Sabem que requereix temps, anar construint rutines i tenir paciència. Sabem que cal orientar-se cap al canvi i l’evolució.

Però no estem sols! Ens recolzem fermament en la recerca internacional (lectures i investigacions súper interessants, seleccionades per les nostres coordinadores) i també podem compartir els nostres compromisos i els petits o grans passos que anem donant.

L’observació és partir d’una mirada àmplia de l’aprenentatge, basada en els set principis (que ens va explicar L’Eduard Vallory, recordeu?). L’observació, sobretot, és que la nostra obsessió sigui què pensen i què senten els nostres alumnes. No hem de parar de preguntar: Pots anomenar dos adults a l’escola que creuen que tindràs èxit a la vida? (punt de partida emocional) Què estàs aprenent i per què és important? (Objectius clars) Com va per ara? (Indicadors d’èxit) Quin és el proper pas? (capacitat d’autoregulació).

Hem tingut ocasió d’escoltar la Montse Casanellas explicant i mostrant el projecte de Psicomotricitat i també hem comentat la nostra Fira pedagògica i el Projecte d’Interioritat de l’escola.

Hem acabat la sessió amb el sarró ben ple de bones idees, de reflexió compartida, d’il·lusió per posar en pràctica tot el que hem viscut! Moltes gràcies a tots els que heu col·laborat a fer que la sessió hagi estat un èxit! Tots els participants han marxat molt contents i han expressat el seu agraïment.


Captura de pantalla 2018-10-12 a les 21.17.30

Captura de pantalla 2018-10-12 a les 21.16.51

 

Captura de pantalla 2018-10-12 a les 21.17.02

Captura de pantalla 2018-10-12 a les 21.17.21


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deja una respuesta