Skip to main content

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

pau 1(1)El dia 30 de gener i dies propers, en recordar l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, es celebra a escoles de tot el món el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, que s’ha difós arreu del món.

Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:

  • Sensibilitzar sobre la pau entesa com a molt més que l’absència de guerres i baralles.
  • Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
  • Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
  • Incidir en aprendre a resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
  • Compartir una estona alumnes, mestres i membres de la comunitat educativa amb la finalitat de celebrar i recordar que volem ser persones de pau.

És per això que, a les diferents etapes de l’escola, treballem perquè tant la preparació com la celebració aportin als nostres alumnes continguts sòlids, any rere any, per anar formant persones de pau.

Deja una respuesta